Friday, March 18, 2011

cian dia

haa ni citer dak opis aku yg cehat ni..EWAN nama di beri, tetiba jer tak cehat sebab terlebih gula tak silap aku..kena tahan kat kecemasan separuh ari gak laa dia dok sanun...

sengkuang calit @ sengkuang klasik

korang... ni old skool nyer makanan ni..waktu skola2 dulu..balik skolah, kuar je pintu pagar mesti p terpa kat apek jual sengkuang calit 5kupang ni slalu nya aku pekena dgn ayq lengkong = air cincau 5 kupang (tu dia bahasa dia kuaq dah...)
tapi dah lama sangat la aku tak makan sengkuang calit ni..sehingga la aku p uptown kat danau kota..terjumpa laa abang ni jual sengkuang calit tu yg aku leh terimbas kmbali kenang dolu dolu nih...
korang penah makan tak? sedap kan...hehhee



tengok tu sangat banyak kacang tumbuk tu...


poya2 @ penang

misi mencari air sarbat n taukua rendang



haa ni tanda harga tp agak susah nk membaca sebab photographer ni senget + sengal hahhaa
syera ke nawer yg tangkap aku tak pasan hahhaa

apa2 pon tetap bergambar dulu..hahhahaa
::nmpk tak muka aku berseri ceria bila dpt jmpa mamak sarbat nih hahhahhaa::

jibah terpegun teguk org amik order

haa ni rendang tokua (tauhu) sangat sedap lembut mkn pns2...mamak ni adun tepung dlm pasu tu...

haa ni bila dah sudah ada coq udang n tokua

YA ALLAH ini la air feberet aku...lepas rindu aku minum air sarbat ni siap tapau wak balik kl lagi..hehhee


oh ok...ini plak misi mencari mee goreng mamak.....
tp memandangkan cuaca yg sangat cantik langit biru air laut pon membiru..apa lagi posing laa



 ingat nk beli kat dgn umah jer..tp kazen aku Ernie ckp "meh kita rasa mee pata", serius aku tak penah la rasa seumur hidup aku kat penang nih...baru muncul ker..tapi sebenarnya dah lama dah..hahhha
makan mee + cocunut shake perghhh tengah panas2 ni memang sedap...yummiee

 ni aksi mengada nawer

rindu plak nk naik bukit bendera..skang ni ketapi dia dah laju tak macaam dulu..tekemut2...lani bedesup poi eh...hehhee tak de laa laju la juga...hehhhe
jadi tak naik pon tak pe lepas rindu di entrance pon ok dah...

cerita dulu di bangkitkan kembali

hahhaa..kalau sapa2 tak paham mesti ingat aku nk mengungkit..tp bukan benda yg menyakitkan hati org lain tapi untuk hiburan semata2 ajer..
video2 ni diambil oleh aku hahha mnggunakan MP4 made from china..semasa malam berinai Mas Ernie n Nizar..lani depa dah ada ank sorang dah...tetiba korek2 kat pc terjmpa lah video2 ni..sekurang2 nyer moment2 yg best aku simpan lagi for tatapan korang..


Pudar - cousin2 yg sporting from rasnadiya on Vimeo.

 haa ni cousin2 aku yg sangat la teramat sporting menari n menyayi lagi rossa-pudar, tp dinanyikan semula oleh munawer n hafiz a.k.a lope

video
hmmm... ni plak niniey n uni yus 2 2 ni bloggers gak..hahha
depa nyanyi lagu nora - menyemai cinta bersamamu

video
haaa ni sorang anak buah aku Alia (kiri) sorang lgi cousin aku Sabrina (kanan) hahahh depa pon nk tunjuk bakat that day..xmo mengalah lagu my heart - acha n irwan kehkeh keh..

video
 haaa ni plak paksu aku yg nyayi..tp aku tak amek lak gmbar dia dok nyayi..sebab aku terposana dgn anak dia si Arif yg leh nyanyi juga ikut abah dia..hehhee "like father like son"
lagu jamal tp aku tak ingat tajuk la plak...

Thursday, March 17, 2011

berpoya2 dgn kenny

pada suatu hari yg dulu, aku tak ingat la plak bila hari nya..kenny n aku p beli kain 4 princess dia al konon nyer dia nk wat baju la kat melody..tp apa yg aku tahu setakat semalam dia tak usik pun lagi kain tu untuk di buat baju..apa cer..cucite cucite
korang layan la gmbar sekeping 2 nih..hehhehhee

SPAGHETTI BOLOGNAISE (Choice of Beef / Chicken) dgn lemon tea



SEAFOOD AGLIO OLIO n air ni i tak ingat air apa tapi ada green tea kan kenny??

:: thanks kenny for the treats

Thursday, March 10, 2011

kerusi owh kerusi

sebelum gmbar kerusi yg nk aku dedah kan ni..jap aku google gmbar kerusi yg comfort untuk kami yg keja syip max 10 jam, sakit pinggang kita orng ni makcik ..

alaa takde la plak..gmbar kerusi yg aku maksudkan, bkn nk minta kusi CEO tu sekurang2 nyer kerusi baru yg tak senget...mcm kerusi skang ni..dah la aku ni overweight..jadi bila kerusi senget, keje mlm dok 10 jam..bila sandar nk streching kat badan pun ter senget2.nk terbalik ke belakan pon iya juga...macam mano ni???tak pe laaa, tgk smpai hujung bulan ni tak de juga yg baru...kia bako je kusi ni..dok bersila kat lantai..sok keje mlm leh wat freestyle...bleh???

jalan2 cari makan - sizzling mee

haa ni perkara biasa kalu p mana shpg complex yg ada sizzling ni memang sering menarik perhatian aku..n aku akan hasut org2 yg ada dgn aku to mkn sama..mgkin ketandusan idea nk mkn apa selalu nyer kat FC kan..jadi bila terlintas sizzling ni..dgn asap ms dia org msk n menggelegak2 bila smpai kt table, (depa antar ke kita layan diri...layan diri) jadi otak send msj kat lidah ke tebalik???...entah..sedap sedap sedap sedap n dah tau dh rassa dia mcm mana..so..jawapan nyer YES to SiZZLiNG..
ni antara org yg terlibat terpaksa mkn sizzling

jalan2 cari makan - nasi arab p1



















haaaa sampai termonyeh-monyeh nak perabih nasik tu...kata lapaq sgt..hambek koooranggg!!!


location : SABA RESTORAN Jelatek
mENu: kabsah chicken rm15
            kabsah lamb rm20+
            saba salad rm?
            air buah2...
sedap semuanya...huhuuhu

khaleef dah besar

haa ni pon ank buah aku...dah becar dah anak maklong nih...
MUHAMMAD KHALEEF EL MIRZA


mohd azarul affendi

haa ni plak bakal ank buah aku, anak adik En Ayui laa..
dia ni dah rapat sangat dgn aku, mau tak nyer..dok jumpa je lately ni....
dia ni baru umur 5 tahun..skolah tadika abim..mak ai..pandai membaca..pelat jarang2 kedengaran, tapi paling best bila dia cakap negeri sembilan
antara ayat yg dia cakap smpai arini kalu aku tingat mesti tgelak sorang2 n sering jadi sebutan bila bersembang dgn En Ayui...
"pada suatu ari yg indah, En Ayui ni baik hati tukar kat tyre n masukkan sport rim kat baby boy aku (savvy) , En Ayui ni juga pasang tabung n tukar ekzos savvy, bunyi agak perang..tapi perang perang manja..hahhhaa
sesampai je aku kat umah adik En AYui kat Batang Benar..fendi berlari keluar n cakap..
fendi: maklong tukar ekzos ko?
aku: tak de laa
fendi: bunyi cam kuek yo??
aku: tak caya..adik p la tgk kat belakang keta maklong
fendi: makkk aiii boshar ashap eh"

hahhaaa bantai gelak..kita orng yg dengar nih....banyak aku nk citer pasal dak fendi ni..nanti aku citer...ek..bila semua gmbar2 dia aku dh upload aku update entri fendi ni lagi...


Wednesday, March 9, 2011

The Faceblog

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTI FACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMA FACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.


TERIMA KASIH

Monday, March 7, 2011

seronok yer

hah korang mesti ckp aku ntah hapa2  kan bila baca entri nih..
hari ni rakan syip aku MC so aku sorang2 laa, jadi arini juga aku tak payah pergi ED..yahooooo
e2 je..bye bye

Sunday, March 6, 2011

jom layan

FMN Hstlye Vol.01 from FiMiNin on Vimeo..
:: video nih di curi kat blog my sista..cantik do dia pkai tudung..simple sgt2..